Thursday, March 12, 2009

Миков: Конфликтните полицаи нямат място в МВР

dnes.dir.bg - Миков: Конфликтните полицаи нямат място в МВР

Когато става въпрос за полицаи всеки трябва да си дава сметка, че неуважението на закона е неуважение към самия него.

Това каза министърът на вътрешните работи Михаил Миков пред журналисти по повод разрешението на столична община за полицейския протест в неделя, съобщи БТА. Миков посочи, че няма кой знае какви очаквания за спазване на законността от страна на столичния кмет, тъй като досега той не е показал, че е най-големият поклонник на законите.

По думите му ръководството на новоучредения полицейски синдикат започва "да играе абсолютно провокативно". Михаил Миков каза, че ще се намери решение около въпроса с охраняването на протеста, полицаи пак ще охраняват полицаи и няма да се стигне до конфликти. Той посочи, че се надява, че никой от полицаите няма да се държи конфликтно, защото иначе мястото им не е в полицията.

На журналистически въпрос за това дали би преразгледал въпроса със заплатите на служителите на МВР Миков каза, че няма как да преразгледа този въпрос, когато държавата има закони за бюджета, за МВР и определени нормативни актове. Той напомни, че разумните предложения на служителите до голяма част са били приети. Министърът заяви още, че да се продължава с упорството за 50% увеличение на заплатите не звучи вписано в сегашната обстановка.

По никакъв начин не стоя зад полицейския протест, заяви в отговор Бойко Борисов пред “Фокус”. „Уверявам г-н Миков с цялото си уважение при всички опити, които правим заедно, за да въведем в София и законност, и видеонаблюдение, и трафик полиция, и събираемост на глобите, и санкции за неправилното паркиране. Не само не стоя зад този протест, но до този момент нито съм се срещал, нито някой ми се е обаждал, нито от този синдикат са търсили връзка с мен за подкрепа. Това му го декларирам като генерал на министър на вътрешните работи”, категоричен беше градоначалникът.

No comments:

Post a Comment

Перник - актуална информация за региона