Tuesday, April 21, 2009

Деца със специални образователни потребности от Перник и ученици от Рударци правят благотворителност за кампанията на ВИП Брадър

19 април 2009 • ПодобниКатегоризация feature photo

Пернишки ученици от ОУ в с. Рударци и деца със специални образователни потребности от Ресурсния център (РЦПИОВДУСОП - Перник) искат да дарят средства за благотворителната кауза на ВИП Брадър. Малчуганите за втора година редят уникална изложба-базар от рециклирани отпадъци. Първоначално парите били предвидени за закупуването на книжки в полза на обучението на учениците и дидактически материали, но после учениците са се заразили от каузата на ВИП Брадър, казаха преподаватели.
Миналата година от изложбата-базар малките творци са спечелили от продажба 292 лв.
Уникалното е, че деца в нужда искат да помогнат на други деца, които се нуждаят от подкрепа.
“Децата сами искат да дадат парите. Така показваме, че можем да правим благотворителност въпреки, че сме със специални потребности”, каза директорката на Ресурсния център Спаска Тонева.
Новата мисия на съквартирантите от ВИП Брадър е за опазване на природата и по-скоро отношението към отпадъците. Според началната учителка Милена Василева от училището в Рударци , тази мисия напълно съвпада с идеята на изложбата, в която от отпадъци се правят чудно красиви и пъстри сувенири.

Източник: ЗаПерник http://zapernik.com/deca-uvrejdania-blagotvoritelnost/14320

No comments:

Post a Comment

Перник - актуална информация за региона